Zijn supplementen nodig?

Kijk je naar hoe supplementen worden gepresenteerd dan is er voor elk product wel een reden waarom je het zou moeten nemen. Deze ‘claims’ doen lang niet altijd wat ze beloven. 

Een goed voedingspatroon vormt uiteraard de basis! Je kunt met supplementen een ongezond voedingspatroon niet compenseren en daarnaast is dat ook zonde van je geld. 

Wanneer je je voedingspatroon goed op orde hebt, kunnen supplementen wel een interessante aanvulling zijn. De ADH (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid) van vitamines en mineralen is prima uit voeding te halen. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is echter iets anders dan de optimale dagelijkse hoeveelheid. Hier kan een groot verschil in zitten.

‘Baat het niet dan schaadt het niet’ of ‘meer is beter’ is absoluut geen goed standpunt wat betreft voedingssupplementen. Maar er zijn een aantal voedingsstoffen die gewoonweg moeilijk in optimale hoeveelheid uit voeding te halen. Suppletie is dan gewenst.

 

Assortiment

De supplementen die ik standaard in het voedingsadvies aanbeveel, zijn altijd voorradig. Deze zijn dus per direct te leveren. 

Overige supplementen zijn op bestelling leverbaar. 

Heb je vragen over een supplement of wil je iets bestellen? Neem dan contact op.