Instagram en Facebook staan vol met mensen die de meest gekke, fancy en acrobatische oefeningen doen. Vaak ook uitgevoerd door sporters die goed in shape zijn. Mensen taggen elkaar, worden enthousiast en de beelden verschijnen op iedereens tijdlijn.

 

"Het geheim tot succes zit hem niet in een magische oefening. Focus je op de basis."

NutriMove Personal Training

Het beeld wordt geschetst dat degene die deze oefeningen doet zijn of haar fysiek te danken heeft aan die oefenvormen. Wat vaak wordt vergeten is om die oefeningen te kunnen doen, er een flinke hoeveelheid basis kracht, coördinatie, stabiliteit en/of explosiviteit nodig is. Daar komt bij dat alle toeters en bellen die je toevoegt aan een oefening (squatten bovenop een balans bal om maar iets te noemen) je er juist van weerhouden om het maximale uit die oefeningen te halen in plaats van het te stimuleren.

Conclusie: het geheim tot succes zit hem niet in een magische oefening. Focus je op de basis oefeningen, daar haal je het meeste uit. Een wielrenner stapt ook niet elke week op een andere fiets (of wisselt elke week af met één-, twee- en driewielers om het in bijpassende context te plaatsen). De wijze waarop je je training doseert over een langere periode maakt of je succes boekt of niet. Al het spectaculaire werk op social media zijn manieren om je skills te showen (en waarom zou je dat ook niet doen? Niets mis mee!). Het showen daarvan is iets anders dan het trainen er van.

#keepitsimple

Categories: Blog

Geef een reactie

Related Posts

Blog

Stress

Stress… Het proces waarin ik mensen probeer te helpen naar een sterkere, fittere, gezondere versie van zichzelf is er niet altijd één zonder obstakels. Ervaringen die ik tot nu toe heb opgedaan tijdens het werk Read more…